Trækningsliste for SFC's julekalender

Præmier kan hentes i Solrød FC Klubhus, Tingsryds Alle 27A, 2680 Solrød Strand
Fra onsdag 6. januar til fredag 8. januar 2016 mellem kl. 18.00 - kl. 20.00
Eventuelle spørgsmål besvares af Regin Saunte Pedersen på tlf. 20 10 80 32


Se trækningslisten her.

8eb8f7f324c54f0437eab6b4597a9718.pdf

Glædelig jul og godt nytår

I ønskes alle en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Husk at være gode mod hinanden og husk "Give a little, gain a lot"

Den 12-12-2015 kl. 23:17

Solrød FC – Et godt sted at starte

I 2006 startede Årgang 2002 op med deres første træning i Solrød FC. De mange
forventningsfulde spillere sad med store øjne og lyttede til Formanden, der bød dem velkommen til en klub, hvor kammeratskab og glæde ved at spille fodbold er i højsæde.

Siden 2006 og til i dag har årgangen fået en masse gode fodbold oplevelser. Mange dygtige trænere har været inden over, engagerede forældre og ikke mindst top motiverede og træningsparate spillere har på bedste vis repræsenterede Solrød FC rundt på landets fodboldbaner og indendørs haller.

Grundet ambitioner, evner og trangen til ny luft under vingerne har betydet, at en del af drengene har fundet nye klubber, hvor drengene videreudvikler sig. Til nye klubber hvor de bliver matchet hver gang til træning og kamp, og hvor træningen er sat mere i system og kravene i det hele taget er større.

DBU/SBU har lavet fælles rækker, hvor de bedste hold på Sjælland og København spiller imod hinanden. I Efteråret var der 14 hold i den bedste række, og her til foråret har SBU/DBU valgt, at de 6 bedste hold skal spille et Elite Slutspil. I det Elite Slutspil kan Solrød FC glæde sig over, at 7 af sine tidligere Solrød spillere skal møde hinanden – 7 gamle holdkammerater fra årgang 2002.

Oliver Preisler i Lyngby Boldklub, Lukas Karlsson i Brøndby IF, Gabriel Johanssen i FCK og Felix Olausson, Nikolaj Adler Nielsen, Mads Westergren og Oliver Truberg Jensen alle i HB Køge.

De 7 talentfulde drenge glæder sig rigtig meget til at møde hinanden på grønsværen og gensynet med de gamle holdkammerater – selv om de er rigtig gode venner uden for grønsværen, så vil alle drengene gerne vinde over deres tidligere holdkammerater.

Vejen til der hvor de er nu, har krævet hårdt arbejde fra drengene. Drengene har trænet rigtig meget fra de var 8 år gamle. De er stået meget tidligt op i weekender for enten at træne eller spille kampe og stævner. Om det har været i frost og slud og sne eller i stegende hede, så har drengene mødt frem med godt humør og lysten til at lære nyt og udvikle sig - og altid var de stolte af at bære Solrød FC’s logo på tøjet.

De husker specielt det gode kammeratskab og den gode træning og de mange stævner og rejser, som bedste fra deres tid i Solrød FC – men husker også at det til tider var hårdt – men i dag er de glade for al den tid, som de har brugt på fodbolden. Da det har givet dem en god ballast, og har været med til, at de nu spiller der hvor de gør - blandt landets bedste hold og spillere.

Hvor langt det rækker for drengene – det må tiden vise. Men uanset hvad, så skal der fortsat trænes hård og meget. 3-4 gange om ugen og kamp i weekenden. Og selv om de ikke længere bare lige kan gå eller cykle til fodbold, så har de fortsat mod på at yde det, som det kræver – også selv om skolen i 7. klasse kræver mere end den gjorde da de gik i 2. klasse. ”Nu kan vi jo lave lidt lektier i toget eller i bilen, hvis det er” siger drengene.

Med de rigtige rammer i en mindre fodbold klub som Solrød FC, der kan meget lade sig gøre – og talentfulde fodboldspillere kommer IKKE kun fra de store klubber. Talentudviklingen starter mange gange i de mindre klubber. ”Jeg husker denne årgang 2002 som en af Solrød FC’s allerbedste. Enormt dedikerede forældretrænere, der brugte meget af deres frivillige tid på at forberede en optimal træning. En kæmpe stor gruppe af motiverede og glade spillere, der løbende udviklede deres færdigheder – og så en uvurderlig stor opbakning fra
forældrene, siger Formand Bo Løth Nielsen”.

Solrød FC får til foråret landets største og flotteste kunstgræs baner, som er doneret af OJD. ”Vi glæder os enormt til at få disse kunstgræsbaner, som vi har ventet på i mange år”.

Over en sodavand i Solrød FC’s klubhus får drengene sig en snak med Formanden, som er glad på drengenes vegne. ” I skal følge jeres drømme og give den en ordentlig skalle , der hvor I er nu – men hvis I en dag ikke ønsker at bruge så meget tid på fodbolden, så må I love mig, at I ikke stopper med at spille fodbold. ”I må komme hjem til Solrød FC og spille på vores nye flotte kunstgræsbane" slutter Bo Løth Nielsen inden drengene siger tak for sodavand og hver især skal videre til deres respektive klubber til dagens kamp eller træning.

På billedet ses Gabriel Johanssen FCK, Mads Westergren HB Køge, Nikolaj Adler Nielsen HB Køge, Oliver Truberg Jensen HB Køge, Felix Oluasson HB Køge, Lukas Karlsson Brøndby IF, Oliver Preisler Lyngby Fodbold og Bo Løth Nielsen Solrød FC :)

Den 06-12-2015 kl. 21:55

Årets hold 2015 - årgang 2001 hold 1

Så kom der nye jakker til årets hold 2015.

Tillykke til alle drengene og tillykke til træner Simone Otto.

Pbv
Bo

Den 27-11-2015 kl. 15:15

Dødsfald - Otto Johs. Detlefs er død.

Det er med stor sorg vi har modtaget meddelelsen om Otto Johs. Detlefs død.

Otto døde på dagen hvor første spadestik blev taget til det kommende kunstgræsanlæg. Vi i fodboldklubben skylder Annie og Otto Johs. Detlefs stor tak for den donation der sammen med kommunen har gjort det muligt at påbegynde arbejdet med det nye kunstgræsanlæg.

Havde det ikke været for fonden ville drømmen om det kommende anlæg være langt borte, men med de midler der nu ligger, vil drømmen blive realiseret til maj 2016.

Otto bisættes fra Solrød Strandkirke på søndag den 29. november 2016 kl. 13.30 og i stedet for blomster er det et ønske at man betænker Red Barnet reg nr 5016 konto 1092668 mrk. OJD

Vi vil gerne herigennem udtrykke vores dybtfølte kondolance til Annie Detlefs

Æret være Ottos minde.

Pbv
Bo

Den 24-11-2015 kl. 11:26

Sidste sæson på grusbanen

De tre store fodboldklubber i Solrød kommune var samlet på grusbanen for at få en snak om fremtiden for fodbolden i Solrød kommune. Det bliver sidste sæson på grusbanen, efter at Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde og kommunen er gået sammen i fonden Greenline, og nu går i gang med byggeriet af det nye kunstgræsanlæg med to FIFA godkendte 11 mandsbaner og 3 stk 3 mandsbaner. Endvidere bliver der god plads til opvarmning, og i et af områderne kan man forestå målmandstræning, som har været et stort ønske fra SFC’s målmandsskole. Alt i alt bliver det en fantastik løsning, som tilgodeser alle de ønsker der kan være til sådan et anlæg.

Hvordan bliver sidste sæson så for de tre klubber? De er alle ude og leje baner, og der bliver brugt over 100.000 på kunstgræsleje igennem vintersæsonen i de tre klubber, penge som vi fremover kan bruges til at udvikle klubberne. Og i en tid med stram økonomi for alle, er det jo endnu en kærkommen gave for dem der forestår økonomien, i de enkelte klubber.

Peter Ratchsach Thomsen fra Jersie United forklarer, at de tider man får når man skal ud og leje aldrig er smørtider, men ligger i de yderste tider, og Bo Løth Nielsen kunne også fortælle at SFC har lejet tider i Greve hvor der bliver spillet lørdag og søndag morgen fra 7:30 til 9:00 - tider der ikke er så megen rift om i ejerklubberne. Havdrup er også ude og leje baner i Viby og Preben Nilsson kunne også bekræfte at deres tider ligger sent på aftenen. Det at vi fra næste år har egne baner gør livet meget lettere, for når banefordelingen bliver foretaget, bliver det muligt for alle ungdomsspillerne i klubberne at få nogle gode tider, hvor man tilgodeser det faktum, at yngre børn ikke skal spille sent om aftenen, men skal kunne gå direkte fra skolen og så træne.

Det at vi kan træne på tidlige tidspunkter, gør det meget lettere at fastholde spillerne i klubberne og det bliver meget mere attraktivt at spille fodbold i Havdrup GI, Jersie United eller Solrød FC, og vi vil fremover se en bedre klubkultur, da man ikke skal ud og søge nye græsgange som spiller, fordi klubben ikke har kunstgræs. Både Havdrup og Solrød har oplevet at ungdomsspillerne prøvetræner i de nærliggende klubber i den periode hvor der spilles på grus, og desværre oplever vi at drengene så hænger fast i de nye klubber når græsset bliver grønt. I fremtiden er det ikke en betingelse at skulle rejse for at få gode vinterforhold, når anlægget ligger klar udtaler Preben Nilsson.

Erfaringen viser at træningsudbyttet ved brug af kunstgræsbaner stiger betydeligt, udover at træningsmængden øges, bliver det også muligt for flere hold at træne samtidig, og man kan derfor udnytte banerne optimalt udtaler Peter Ratchsach Thomsen.

Vi regner med at samarbejdet omkring fordelingen af tider kommer til at forløbeoptimalt, alle klubberne er enige om at ungdomsspillere skal spille tidligt og jo senere jo ældre. Vi skal til at tænke nyt i klubberne, hver årgang skal nok ikke have hver sin bane, man kan godt blande årgangene, og vi kommer også til at blande klubberne. Jeg forventer at det kommer til at gavne både Havdrup og Solrød i ungdomsafdelingen, og jeg håber da på at begge klubber vil benytte lejligheden til at få arrangeret nogle lokalbrag, jeg vil i hvert fald komme med et oplæg til en måde at bruge begge klubber. Jeg har fra Sverige set stævner hvor man møder flere klubber op og så vælger stævneledelsen et antal hold ud fra antallet af spillere, så sætter man trænere fra de enkelte klubber på hvert sit hold, som nu består af spillere fra flere forskellige klubber. Hvad opnår man med dette? Spillerne får prøvet noget nyt og vores primære mål som klub er jo at udvikle spillere ikke bare vinde fodboldkampe udtaler Bo Løth Nielsen.

Alle tre repræsentanter fra klubberne er enige om at der kommer besparelser i klubberne, og også på miljøet. Det at anlægget ligger tæt på gør at der ikke skal køres så meget som der bliver nu, og den økonomiske gevinst er også en god ting.

Vi er glade for at projektet nu starter og vi kan næsten ikke vente med at komme i gang, så vi håber på en mild vinter, så der ikke bliver nogle forsinkelser på grund af vejret, skulle det alligevel ske at projektet bliver en smule forsinket, så gør det ikke glæden mindre, vi har stor tålmodighed. For den der venter på noget godt, venter ikke forgæves.

Ciao

Bo

Årets ungdomstræner i Solrød FC - Målmandstræner Steen Nielsen

Til årets spillerfest blev målmandstræner Steen Nielsen kåret som årets ungdomstræner, en pris æresmedlem Kridt-Peter har indstiftet sidste år.

Steen har tidligere været træner i klubben, men har haft en pause, så glæden var stor da han takkede ja til mit forslag om at starte målmandstræning om i SFC. Det har længe været et stort ønske fra vores målmænd at have mulighed for at få ekstra og kvalificeret træning.

På lidt over et år er det lykkedes Steen at få oprettet en rigtig god målmands skole. Det er blandt andet lykkedes at få de store til at træne de små, og det er en fornøjelse at hvordan piger og drenge, store og små nu træner sammen.

Sidste år var Steen taget til Liverpool med alle målmændene, et projekt han selv havde sat i søen, og et projekt han selv gennemførte, det er ikke noget nemt projekt og Steen havde da også sine udfordringer, men de kom afsted og havde en super god oplevelse.

Jeg har hørt rigtig mange positive historie om Steen og hans målmandstræning, og jeg var et smut forbi da den tidligere Liverpoolmålmand var nede og prøvetræne og selvfølgelig havde hans kone Rikke sørget for kage, og hun var også den der stod for at få taget nogle fantastiske billeder af træningen, billeder man med fordel kan gå ind og studere på hjemmesiden.

I målmandstræningen benytter Steen sig også af billedmateriale og evaluerer målmændene ved hjælp af videooptagelser, noget de sætter stor pris på. Det er et godt værktøj, men det er også noget der tager utrolig lang tid, at optage, forberede og efterfølgende anvende i arbejdet.

Steen bruger utroligt meget tid til stor gavn for alle klubbens målmænd, og han var et klart valg til årets ungdomstræner 2015 i Solrød FC. Vi håber at Steen vil fortsætte det fantastiske arbejde mange år ud i fremtiden.

Vi ønsker Steen stort tillykke med hæderen.

Pbv
Bo

Den 21-09-2015 kl. 14:22

Kunstgræsbaner i Solrød - endnu en tak skal der lyde.

Kunstgræsbaner i Solrød, det er jo sød musik i mine ører.

Solrød FC og alle andre fodboldklubber i Solrød kommune har længe ønsket at være med i det gode selskab hvor der bliver spillet efterår/vinter/forårsbold på kunstgræs. Det er nu lykkedes og det er noget vi alle glæder os til.

Vi har allerede været ude og takke OJD for den fine donation, men der skal også lyde en stor tak til byrådet for den måde de har håndteret donationen på. Når man nærlæser aftalen ser man, at det projekt der er godkendt i byrådet sikrer kunstgræsbanerne i Solrød, i mange år ud i fremtiden. Ikke blot er der afsat penge til den rigtige vedligeholdelse, der er også afsat penge til at græsset kan skiftes efter en ti årig periode, jeg tror og håber på at græsset vil holde i mere end ti år, for jeg er sikker på at den rigtige vedligeholdelse gør at holdbarheden forøges yderligere.

Når man kigger på nogle af skræmmeeksemplerne, ser man at nogle baner allerede efter få år ikke er spilbare, og kræver ny belægning Med den løsning der er valgt i Solrød bliver det aldrig et emne og det skal der lyde en stor tak for.

Det er en glad formand du møder i øjeblikket, jeg har fået mange positive tilkendegivelser fra trænerne, og vi går en lys fremtid i møde. Jeg er sikker på, at vi fremover let kan holde på spillerne, nu da faciliteterne er i top, og jeg håber at vi kan holde kontinuiteten, også efter at spillerne er blevet 12 år.

Der bliver pres på banerne, men det er den helt rigtige løsning vi får med to baner. Vi er rigtig mange interessenter, men heldigvis spiller de fleste på forskellige tidspunkter. Trods det at vi har både skoler, børnehaver, akademi og en masse fodboldklubber bliver det ikke noget problem at komme overens i fordelingen af tider. Der er rigtig mange muligheder når man skal fordele banerne og med SIC ved roret er jeg sikker på, at fordelingen kommer til at gå lige så smertefrit, som halfordelingen plejer at gå.

Til alle interessenter kan jeg kun sige STORT tillykke, og til OJD og byrådet vil jeg gerne sige tusind tak.

Forrige Næste