Den 22-06-2018 kl. 11:45

Nyt spændende trænerteam til Kvinde Senior

Onsdag aften var der præsentation af det nye træner/leder team, som får ansvaret for Kvinde Senior truppen i Solrød FC efter sommerferien og der er i den grad tale om den største opgradering i pige afdelingen i mange år da truppen får hele 6 personer bag sig.

Først og fremmest skal vi byde velkommen til Rasmus Skovby som bliver den nye cheftræner. Rasmus har DBU B-licens og har erfaring fra kvindefodbold på divisionsniveau. Rasmus kommer fra B93 hvor han startede som træner for klubbens bedste kvinder som på det tidspunkt lå i serie 1 i Københavnsserien og var kraftigt medvirkende til efter 3 oprykninger på stribe at holdet kom i 1. Division på bare 1 ½ år.

Som assistent får han Carsten Grønning som rykker op fra klubbens egne pigerækker hvor han har trænet på U14, U15, U16 og U18 pige årgangene igennem mange år. Undervejs har der lige været en afstikker til Brøndby IF og Greve for at prøve at snuse til miljøet på absolut højeste niveau men hjertet har altid ligget i Solrød og derfor ingen tvivl hvor erfaringerne fra dette skulle udnyttes. Carsten har også B-licens

Som fysisk træner tiltræder Henrik Petersen. Henrik er kendt i forvejen i Solrød FC hvor han været gæstetræner på flere hold. Henrik kommer fra Greve Fodbold men var inden da med Rasmus i B93. Henrik er i gang med DBU B uddannelsen og har mange års trænererfaring primært i herrefodbold men de sidste par år inde for kvindeverdenen.

Som holdleder tiltræder Pia Hastrup Nielsen som har arbejdet sammen med Henrik i mange år og også været med i både B93 og Greve. Pia har tidligere var i både B93 og Greve tilknyttet som massør/behandler men har nu valgt at tage holdlederkasketten på.

De sidste to personer som blev præsenteret uden selv at være tilstede på mødet er Morten Schandorff som bliver tilknyttet som massør/behandler og Bettina Biel-Courtney der tiltræder som sponsor ansvarlig.

Efter sommerferien er vi igen Solrød FC da Team Østsjælland samarbejdet stopper efter 3 års god sparring med Rishøj Fodbold (Køge Nord FC), Borup Fodbold og Karlslunde IF men heldigvis er der igen vi masser af spillere i Solrød FC og den foreløbige trup lyder på ca. 30 spillere efter en stor portion U18 spillere rykker op i sommerpausen. Det er spillere som det sidste år har trænet 1-2 gange om ugen med senior og flere fik debut i Sjællandsserien i foråret så det er spillere som allerede kender hinanden godt så vi slipper for den lange periode med at skulle lære hinanden at kende. Udover det er der flere piger som kender det nye trænerteam som allerede inden opstart har meddelt at de gerne vil være en del af dette spændende projekt og glæder sig til at komme i gang.

Truppen træner hver onsdag kl. 18.30 i Solrød hele sommeren og man er velkommen til at kigge forbi og være med hvis man er interesseret.

Vi glæder os virkelig meget til at komme i gang og ikke mindst følge dette spændende setup og byder hermed det nye træner og lederteam et stort velkommen til Solrød FC.

Dennis Bauer
Sportschef – Solrød FC Kvinde/Pigeafdeling

Den 12-06-2018 kl. 19:59

Infomationsmøde for Kvinde Senior Onsdag d. 20/6 kl. 20.15

Solrød FC afholder informationsmøde for Kvinde Senior spillere onsdag d. 20 juni kl. 20.15 i klubhuset.

På mødet vil det nye trænerteam blive præsenteret og vi kan godt allerede nu løfte sløret lidt for at det bliver et særdeles spændende setup pigerne får i den kommende sæson.

Det bliver et trænerteam med med mange års erfaring med Kvinde/Pige fodbold og ikke mindst erfaring fra både 1. division og Danmarksserien/Kvindeserien. Derudover bliver der også tilknyttet andre funktioner/personer.

Truppen blev i vinterperioden ramt af en del piger som stoppede af flere forskellige årsager men flere af dem vender nu tilbage og hele 12 spillere fra U18 truppen rykker op og der er også kommet interesse udefra i forbindelse med tilgangen af de nye trænere så det lover bestemt godt.

Udover præsentationen af det nye træner/leder setup vil der selvfølgelig også komme lidt fra det nye trænerteam omkring deres forventninger, tanker og ideer.

Er du ikke allerede en del af Solrød FC men synes det lyder spændende er du velkommen til at deltage.

Solrød FC - Kvimde/Pige Afdelingen

Den 12-06-2018 kl. 17:30

Dan Mølleskov stopper som træner for Kvinde Senior

Dan Mølleskov har i sidste uge meddelt klubben samt spillertruppen at han stopper som træner for klubbens bedste kvinder.

Dan tiltrådte for 4 år siden og hans 1. opgave fra klubbens side lød på at vi skulle have bygget vores kvindehold op igen efter det gik helt i baglås med Greve/Solrød samarbejdet. 2. opgave lød at vi skulle have senior op i rækkerne så vi fremadrettet også havde noget at tilbyde vores ungdomsårgang. Det var bestemt ikke uden udfordringer for det er ikke nemt at starte fra nul.


Men Dan tog fat og fik stille og roligt sat skik på træning og spil og da Borup kom med i vores Team Østsjælland samarbejde begyndte det at gå stærkt da der nu var 2 hold. Oprykning fra Serie 2 til Serie 1 og en 2. plads i første sæson (2015) 5 point fra oprykning i serie 1 blev året (2016) efter fuldt op med endnu en 2. plads og denne gang kun med 1 point til oprykning. Samtidig blev Senior 2 Sjællandsmestre i Serie 2 og rykkede også op i Serie 1. Året efter (2017) kom så endelig oprykningen til Sjællandserien da holdet suverænt vandt række 1 og ugen efter også vandt Sjællandsmesterskabet over den anden puljevinder. Historisk set havde Kvinderne 2 gange før i klubbens historie rykket op i Sjællandsserien - men også røget ud med 100 km i timmen så der var pres på nu. Vi ville gerne blive deroppe og på imponerende vis fik Dan sat skik på pigerne og første sæson sluttede med en imponerende 3. plads men holdet havde faktisk ikke ligget dårligere end nr. 2 lige fra start af.
Foråret 2018 har dog ikke været vores da vi mistede en del spillere i foråret men Dan har holdt ved trods svære betingelser og det er meget kendetegnende for hans personlighed om aldrig at give op.


På klubbens vegne vil vi gerne overbringe en stor tak til Dan for det kæmpe arbejde han har lavet med pigerne (og i størstedelen af perioden HELT alene) og vil gerne sige Tak for kampen og ønske ham held og lykke med sin nye trænergerning hvor den nu står på Herre Senior fodbold i Ejby IF.

På bestyrelsens og pige afdelingens vegne
Carsten Grønning


Den 13-08-2017 kl. 15:42

Pokalkamp onsdag aften Kvinde Senior - Fårevejle

Pokalbrag onsdag aften kl. 18.15 på Solrød Stadion hvor senior tager imod Fårevejle fra Sjællandserien i 1. runde af DBU Pokalen. Kom op og støt vores senior piger i bestræbelserne på at gå videre og måske forbedre sidste års lange pokalrejse som endte med et nederlag til Odense Q fra 3F ligaen.

Den 19-06-2017 kl. 14:15

Kvinde Senior blev Sjællandsmestre

Søndagens finalestævne i Ølstykke bød bl.a. på Serie 1 finale for Kvinde Senior og her deltog Solrød FC under Team Østsjælland.

Efter en fælles morgenmad for hele truppen så blev pigerne klar til kamp. Holdet var allerede rykket op så SM finalen var "kun" en ekstra gulerod som de dog gerne vil have med hjem så der var spænding men det var den gode spænding.

Pigerne var klar og der skulle kun gå få minutter inden modstanderen fik første advarsel med et forsøg som går lige forbi den ene stolpe og der kom mere. Endnu et par chancer og så kom målet i det 7' minut da vi udnytter et forsvarskiks hos modstanderen. Så gik kampen ind i meget rodet og jævnbyrdig affære dog med de fleste chancer til os og et par friløbere burde have været bedre effektueret men ikke yderligere scoringer og dermed pausestilling 1-0.

Anden halvleg og igen var vi bedre ud til start for bare 4 min. senere lå bolden igen i modstanderens mål på en lækker frispilning og et flot langskud. 2-0 og nu gik det vores vej for alvor for bare 3 min senere blev et indirekte frispark udnyttet effektivt og 3-0. Vi var rigtig meget ovenpå og styrede begivenhederne fornuftigt og 7 min. senere blev kampen lukket og slukket til 4-0 på et indlæg som blev tordnet i mål på et flot hovedstød.
Modstanderen kom lidt længere frem og selv om forsvaret generelt havde rimelig godt styr på modstanderens offensiv så fik et par udskiftninger alligevel skabt lidt uro og også et par rigtig gode muligheder for reducering men så havde vi lige vores målmand som indtil da ikke havde haft det store at lave.

Tillykke til piger og træner med SM og oprykning


Den 11-06-2017 kl. 15:44

Kvinde Senior rykker op i Sjællandsserien

Kvinde Senior under Team Østsjælland blev igår stensikre vindere af Serie 1 pulje 2 da nærmeste konkurrent satte point og deres egen modstander trak sig fra søndagens afgørende kamp. Dermed rykker de op i Sjællandsserien. Tilbage er kun kampen om Sjællandsmesterskabet for serie 1 som spilles næste søndag kl. 11.45 i Ølstykke.

Tillykke til holdet og træner

Den 08-06-2016 kl. 12:37

Sensation i DBU Pokalen

Kvinde Senior gjorde det umulige tirsdag aften i DBU Pokalturneringen da de besejrede FC Damsø som ligger nr. 2 i 1. Division med 4-3.

Holdet ligger lige nu i toppen af Kvinde Serie 1 og kæmper om oprykning til Sjællandsserien så det er noget af en præstation af slå et hold som bejler til 3F ligaen (øverste række)

Ingen tvivl om at FC Damsø var bedst på langt de fleste parametre som pasningskvalitet, hurtighed, teknik og spilforståelse men lige i går havde pigerne fra Team Østsjælland nogle parametre som gav bonus. Vilje. gejst og holdånd.

Det var os som kom foran 1-0 efter få minutter og det vækkede en modstander som troede de ville få det let og det fik de så også i resten af 1. halvleg. Der stod Damsø på næsten alt og vi var heldige med kun at være bagud 3-1 ved pausen.

Hvad der så skete i pausen er stadig ikke helt gået op for os. Måske har modstanderen følt sig sikker på at nu var den hjemme men da vi reducere til 2-3 på hjørne efter bare 2 minutter så kunne pigerne lugte blod og de fandt et helt nyt gear frem. Damsø var stadig spilstyrende og kom frem til en del chancer men de blev aldrig rigtigt helt farlige og vores piger begyndte nu at vinde flere dueller og det lykkedes at holde lidt mere på bolden.
Ud af ingenting får vi en friløber som bliver effektivt sat ind og så var det helt lige. Nu skulle Damsø frem og score og det gav kontra muligheder og 10. min før tid kom så chancen hvor vores angriber fuldstændig u-presset kan vende rundt på en aflevering fra forsvaret, tager to træk og fra 25m afstand banker den op under overliggeren. Overraskelsen var en kendsgerning og pigerne holdt fokus og løb og kæmpede det sidste luft ud af lungerne indtil dommerens slutfløjt.

Guld, Sølv og Bronze til Kvindesenior i Weekendens Final-4

I weekenden 4-5 marts blev der afholdt Final-¤ sjællandsmesterskaberne i indendørs fodbold og Futsal i Roskilde Hallerne. Tema Østsjællands Kvinde Senior deltog med to hold i Futsal A-rækken om lørdagen og et hold i indendørs m/bander om søndagen i B-rækken.

De to hold i futsal skulle pga af en særregel møde hinanden i semifinalen og det endte med en sejr på 4-3 til Hold 1 som så skulle møde Allerød i Finalen og her blev det til en 3-0 sejr til Allerød og dermed Sølv til Hold 1. Hold 2 mødte så Fårevejle i bronze kampen og her havde pigerne lagt skuffelsen på hylden og kørte Fårevejle ud af banen med en 5-1 sejr og dermed var bronze medaljerne i hus.

Holdet i indendørs med bander om søndagen havde 5 gengangere med fra gårsdagens futsal og de var spillet varme og gjorde rent bord i finale puljen med 4 sejre af 4 mulige og blev dermed Sjællandsmester og kunne tage guldmedaljer og pokal med hjem til Solrød. Sidste kamp hvor pigerne skulle have mindst 1 point spillede de endda i mere end 3 minutter med en spiller i undertal pga en udvisning men en heroisk indsats og nogle ineffektive modstandere betød at vi trak det længste strå.

Resultaterne fra Søndagens kampe
TØS - Virum 5-0
TØS - Hvalsø 3-2
TØS - Svend Gønge 4-2
TØS - Fårevejle - 3-2


Stort tillykke til pigerne og træner med medalje høsten

Den 07-06-2016 kl. 12:54

Pokalbrag i dag på Rishøj Stadion

Team Østsjællands (Borup/Rishøj/Solrød) 1. senior tager i dag imod FC Damsø fra 1. division i DBU pokalturneringen for kvinder.

Det er en kæmpe opgave for vores kvinder som til dagligt spiller i Serie 1 hvor de dog er ganske overlegne men dette bliver en rigtig god kamp for dem som kan give et godt fingerpeg om potentialet i truppen.

Ingen tvivl om at FC Damsø er kæmpe favorit og det ville være en mindre sensation hvis ikke holdet som ligger i toppen af 1. division går videre.

Kampen skulle egentlig være spillet i Solrød men da Herre Senior også skal spille i dag og havde fået banen inden vores kamp blev fastlagt så spilles kampen på Lyngvejens Stadion i Rishøj kl. 19.00

Vi håber selvfølgelig på en masse tilskuere i det gode vejr og forhåbentlig kan vi præsenterer en spændende og seværdig kamp.